BOKLANSERING på Våler folkebibliotek lørdag 19. august kl. 15.00

To bemerkelsesverdige romaner vil bli presentert under Våler kunstfestival 2023 av forfatterne Yngvill Knutson og Fred Nordal.

Volvarheim» av Yngvill Knutson er en fiksjon med alvorlig undertone. Romanen strekker seg tilbake fra de mektige kvinnene i bronsealderens jordbrukskultur og viser ei linje gjennom hele vår historie fram til dagens klimautfordringer og den stadig pågående kampen om jorda og livet.

Hovedpersonen i denne spenningsromanen er Lindis Lie, en småbyprest som nærmer seg 60. Men det framkommer også kvinner i den som levde til andre tider, som alle peker mot det samme stedet, Volvarheim. Her fins det noe som kan redde kloden, men som også sterke kapitalkrefter for enhver pris ønsker å få fatt på. Og det er jakten på dette vi følger med på.

Utgitt på Yngvill Knutsons Skrivestue.

327 sider. Innbundet. 

350 kr.

Si det med blomster» av Fred Nordal beskriver en annen jakt, nemlig jakten på en naziskatt bestående av eiendelene til deporterte jøder som ble sendte til dødsleirene i Tyskland i slutten av 1942.

Det hele begynner med en tragisk brann i en gammel leiegård og jakten på en ny oppfinnelse, et nytt usporbart overvåkingssystem. Mye tyder på at   Mossad har vært på ferde. Men ved funnet av noen gamle bortgjømte og glømte dokumenter tar saken en ny vending. Etterforskeren Snorre Riseth og hans medhjelper Linnea Sveen vikles inn i en livsfarlig jakt på den bortgjømte skatten. Innimellom de mange spenningssituasjonene beveger man seg også innom internasjonal fredsbevegelse, opprettelsen av etterretningsbevegelsen Mossad, jakten på naziforbrytere i Argentina, drapet på Ahmed Bouchiki på Lillehammer og andre faktarelaterte hendelser.  

Utgitt på Elefantus Forlag.

422 sider. Innbundet.

450 kr.

Bøkene vil være til salgs under festivalen, og man kan også få dem signert om ønskelig. Forfatterne stiller også ut sine tidligere utgivelser her.